«Слово Предстоятеля»: Про храм Божий (відео)

Триває Великий піст, і ми багато часу проводимо в храмі, що є тим місцем, де людина отримує Божу благодать і силу, яка допомагає гідно нести життєвий хрест.

27 березня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов третій випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зауважив, що триває Святий Великий піст, і тому багато часу ми проводимо в храмі Божому.

«Храм – це є те місце, де люди збираються для молитви. Храм для нас є не тільки тим місцем, де ми спілкуємося з Богом та бачимо один одного.  Храм – це є училище благочестя, це є духовна лікарня. У храмі ми очищуємо себе від того гріховного бруду, що робить нас неприємними не тільки в очах Божих, а й в очах один одного», – зазначив Його Блаженство.

Блаженніший владика відзначив, що храм має велике значення для кожного християнина. Адже, як він продовжив, у храмі ми приймаємо Таїнство Хрещення, Таїнство Миропомазання, Таїнство Сповіді, Таїнство Євхаристії, Таїнство Єлеосвячення, Таїнство шлюбу і Таїнство священства.

«Храм є тим місцем, де людина отримує Божу благодать і силу, що оберігає та допомагає гідно звершувати своє земне життя, гідно нести свій життєвий хрест», – наголосив Архіпастир.

Блаженніший Митрополит Онуфрій переповів повчальну історію про те, як вірність Богові та любов до храму Божого врятували життя одному юнакові, якого батько вимушений був продати в рабство.

«Любімо й ми Божий храм, – закликав насамкінець Предстоятель. – У храмі ми знайдемо для себе все, що нам потрібно для гідного земного життя. У храмі ми побачимо один одного, у храмі ми побачимо найголовніше – ми побачимо Бога. Бога, який діє, який присутній у храмі Своєю величчю, Своїми Тілом і Кров’ю, які Господь нам дає вкушати, щоб зробити нас спроможними вміщати в собі вічне спасіння і життя. У храмі ми станемо більш благородними, красивими, величними. Любімо храм Божий! Нехай Бог благословить нас!».

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 513