Архієпископ Феодосій освятив храм на честь Різдва Христового в Черкасах

27 березня 2021 року архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив чин Великого освячення головного престолу храму Різдва Христового, що знаходиться у південно-західному житловому мікрорайоні Черкас та віднедавна має статус Архієрейського подвор‘я. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Завдяки трудам намісника подвор’я ієрея Назарія Княжука та підтримці з боку добродіїв ведеться стінний розпис храму, вдалося завершити підготовку головного престолу до дня освячення, на черзі освячення ще одного престолу у нижньому – цокольному храмі – на честь святителя Спиридона Триміфунтського.

Владиці Феодосію співслужили клірики Черкаського благочиння на чолі з благочинним – протоієреєм Сергієм Чумаком. На освяченні також була присутня настоятелька Спасо-Преображенського жіночого монастиря, що у смт.Стеблів Корсунь-Шевченківського району Черкаської єпархії, ігуменя Манефа.

Перед початком богослужіння владика Феодосій вже традиційно розповів присутнім парафіянам про значення та духовний сенс священнодійства, яке відбувається під час освячення престолу.

Після звершення освячення архієпископ Феодосій очолив Божественну літургію, а наприкінці виголосив проповідь та відзначив благословенними архієрейськими Грамотами церковних благодійників.

Окрім архієрейської Грамоти владика Феодосій вручив наміснику храму Подяку від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка за активну соціальну роботу і допомогу нужденним черкащанам. Присутня в храмі голова громадської організації допомоги бідним та знедоленим городянам Тетяна Шелест зауважила, що завдяки підтримці з боку отця Назарія близько 60 нужденних городян отримують постійну матеріальну допомогу та духовну підтримку. Вона подякувала духовенству Української Православної Церкви за опікування нужденними та знедоленими черкащанами.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 437