Чернеча делегація УПЦ відвідала монастирі преподобних Павла Фівейського і Антонія Великого

30-31 березня 2021 року чернеча делегація Української Православної Церкви, яка з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія звершує паломництво до монастирів Єгипту, відвідала монастирі преподобних Павла Фівейського і Антонія Великого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Зокрема, у вівторок 30 березня делегація відвідала монастир преподобного Павла Фівейського. Біля воріт монастиря делегацію зустрів ігумен обителі єпископ Даниїл із братією, після чого всі в храм преподобного Павла Фівейського, де поклонилися його мощам. Єпископ Даниїл розповів українським паломникам про історію та святині обителі. Під час перебування біля мощів преподобного Павла в храмі відбулася бесіда з єпископом Даниїлом на теми монашеського життя.

Чернеча делегація відвідала собор преподобного Павла Фівейського, який будується за межами монастиря для потреб чисельних мирян, які прибувають в паломництво в цю обитель. Після огляду монастиря українську чернечу делегацію запросили на трапезу, після якої відбулася зустріч з братією обителі та обмін подарунками.

31 березня зранку українська чернеча делегація піднялася на гору в печеру преподобного Антонія Великого. Голова делегації – митрополит Святогірський Арсеній звершив в печері молебень преподобному. Після спуску з печери українську чернечу делегацію біля підніжжя гори зустрів ігумен монастиря єпископ Іуст. Владика привітав паломників, провів екскурсію по печерному храму Хреста і Воскресіння, а також показав гостям монастир преподобного Антонія Великого. Після завершення огляду ченці з України мали спілкування з ігуменом та братією обителі, після чого відбувся обмін подарунками.

Просмотров: 1014