Мільйони віруючих УПЦ обурені ігноруванням їхніх звернень до влади та вимагають скасувати дискримінаційні закони, – митрополит Климент

Віруючі Української Православної Церкви вимагають від влади скасувати закони, які привели до напруги в релігійній сфері в різних регіонах України. Про це на прес-конференції в прес-центрі “Українських Новин” повідомив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

“Віруючі УПЦ вже не один рік намагаються достукатися до української влади і звертають увагу на те, що в Україні прийняті закони які порушують права громадян на свободу совісті та релігійні переконання. Ніякої реакції до сьогодні немає. Віруючі в усіх регіонах підготували звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів з вимогою звернути увагу на порушення Конституції та прав віруючих, які зараз існують внаслідок прийняття певних законопроектів і змінити закони, які призвели до напруги в релігійній сфері в різних регіонах”, – сказав митрополит Климент.

За словами ієрарха, сьогодні зареєстровано близько 10 законопроектів, які несуть небезпеку не тільки для віруючих УПЦ і їхніх прав на релігійні переконання. “Ці закони порушують права громадян незалежно від релігійної конфесії”, – зазначив владика Климент.

“Ігнорування звернень – це неповага до виборців і свідчить про кризу у сфері дотримання свобод і прав громадян. Деякі закони, які прийняла Верховна Рада попередньої каденції, унеможливлюють нормальну діяльність релігійних громад УПЦ. Зокрема, заблоковані будь-які зміни в статутну документацію громад, неможливо створити нову релігійну громаду, оформити правові відносини щодо майнових питань. Ми спостерігаємо ряд законодавчих ініціатив вже нової Ради, які більш грубо порушують свободу совісті та принципи правової держави”, – додав митрополит.

Владика також наголосив, що попри те, що влада допоки ігнорувала звернення віруючих громадян, “ми повинні зробити все, щоб голос наших громадян був почутий, адже в нас є багато можливостей як у конституційний, законний спосіб донести свою думку до представників влади, які повинні виконувати те, що їм поручили виборці”.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 3646