«Слово Предстоятеля»: Про Божі дива навколо нас (відео)

Дива є навколо нас, і найголовніше диво – це Божественна любов. Однак через суєтність і переймання земними турботами ми часто не помічаємо цього.

3 квітня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов четвертий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зауважив, що люди завжди переймаються, чи є дива на землі. Дива є навколо нас, і найголовніше диво, за його словами, – це Божественна любов, а найбільше диво, що постійно є перед нашими очима, – це створений Богом Всесвіт.

Однак через суєтність, через земні турботи ми часто не помічаємо дива, що навколо нас. Тому Господь, як відзначив Блаженніший владика, часто посилає нам дива, які нагадують про Вічність.

Його Блаженство розповів про один сучасний випадок дивовижного зцілення, що трапився в монастирі Хіландар на Афоні з одним дуже хворим насельником Іоанном. Уже у віці він прийшов підвизатися в обитель. Попри хвороби, Іоанн старанно жив за Божим законом та устроєм афонського монастиря: молитвою, постом і працею. А коли йому сповнилося 100 років, він раптом зцілився: старець вилікувався від цукрового діабету, від гіпертонії, від невролгії.

“Я бачив його сам, своїми очима, – продовжив Архіпастир. – Помолившись, зміцнивши трохи свої сили, він щодня йшов на город, обробляв всі грядки. Я був на тому городі, все висаджено рядками, жодного бур’яну, земля спушена, як пудра. Ось такий сплеск життєвого здоров’я в ньому відбувся. Це Бог так зробив, тому що чоловік змушував себе жити за Божим законом, хоча йому й було важко. Я його бачив у 103 роки, а через рік він помер, але не від хвороб. Він молився до Бога, щоб Він забрав його до Себе: “Господи, візьми мене звідси, з землі. Мені вже не цікаво тут жити. Всі мої друзі померли, відійшли до Тебе. Я теж уже хочу відійти до Тебе”… Бог любить ту людину, яка, не шкодуючи себе, змушує жити за Божественним законом”.

Підсумовуючи сказане, Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав тримати Святий і Великий піст та жити за Божественними заповідями.

“Я бажаю, щоб кожен змусив себе і попоститися, розумною мірою, і помолитися, і добру справу зробити. Хоч це нам і важко, але треба себе змушувати це робити. Тій людині, яка змушує себе робити добро, молитися й поститися, Бог примножує і тілесні, і душевні сили, і дні земного життя”, – побажав владика.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 488