Митрополит Іриней освятив після реставрації центральний приділ Благовіщенського храму Дніпра

3 квітня 2021 року митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив чин Великого освячення після реставрації центрального приділу храму на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Дніпра, який 7 квітня, на свято Благовіщення, відзначатиме 125-літній ювілей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії

Правлячому архієрею співслужили: секретар єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, настоятель храму протоієрей Василій Синюк, клірики парафії і духовенство м. Дніпра.

Наприкінці освячення митрополит Іриней виголосив проповідь, після якої звершив Божественну літургію в новоосвяченому приділі.

На сугубій ектенії були піднесені особливі прохання про припинення епідемії коронавірусу, а архіпастир прочитав молитву.

На заупокійній сугубій єктенії були піднесені статутні молитви про всі «от века преставльшихся православных христиан».

Після Літургії митрополит Іриней і духовенство єпархії здійснили Вселенську панахиду.

На завершення Його Високопреосвященство подякував настоятелю храму протоієрею Василію Синюку за труди у справі реставрації Благовіщенського храму, який у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня, зустріне свій 125-річний ювілей.

Просмотров: 474