Архієпископ Черкаський Феодосій звершив іночеський постриг у Стеблівському жіночому монастирі

6 квітня 2021 року, у вівторок 4-ої седмиці Великого посту, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій після Всенічного бдіння звершив постриг в іночество послушниць Спасо-Преображенського жіночого монастиря, що у смт. Стеблів Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії.

Дві послушниці – Людмила і Матрона – прийняли постриг з іночеськими іменами Афанасія і Пелагія.

Після завершення уставного чину постригу владика Феодосій привітав новопострижених зі вступом на шлях чернецтва і побажав всебічної допомоги Божої заради спасіння душі та Царства Божого.

У своєму слові владика Феодосій зазначив, що сьогоднішня подія має велике значення не лише для життя посвячених черниць, а й для святої обителі в цілому, де наразі спільним молитовним життям і працею перебувають 30 черниць на чолі з настоятелькою монастиря ігуменею Манефою.

Нагадаємо, митрополит Вінницький Варсонофій звершив чернечий постриг у Барському монастирі. Раніше чернечі постриги було звершено у Києво-Печерській Лаврі, в Рихлівському монастирі Ніжинської єпархії, в Борисо-Глібському монастирі Ізюмської єпархії, в Олександрівському монастирі Одеської єпархії.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 618