Напередодні Благовіщення у Святогірську Лавру доставили 27 тонн гуманітарної допомоги з Буковини

5 квітня 2021 року у Святогірську Лавру прибула гуманітарна допомога, яка була зібрана православними буковинцями з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія. Допомогу доставили до свята Благовіщення Пресвятої Богородиці для біженців з Донецької та Луганської областей, які проживають в обителі, а також іншим, постраждалим від військового конфлікту на Донбасі та всім нужденним. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Святогірської Лаври.

Всього було доставлено 27 тонн гуманітарного вантажу, в тому числі 10 тонн різних круп, цукру, борошна, 2 тонни макаронних виробів, 1,5 тонни рослинної олії, 5 тонн консервації, а також картопля, овочі, фрукти. Більш як 1 тонни доставлено засобів гігієни й побутової хімії.

Організатор збору допомоги на Буковині, Оксана (Марія) Цюга, що супроводжувала вантаж до Святогірська повідомила, що на заклик про допомогу біженцям відгукнулися не тільки священнослужителі та парафії Чернівецько-Буковинської єпархії, а й в Кам’янець-Подільському, і в інших місцях, виявляючи розуміння в яку важку ситуацію потрапили люди на Донбасі, і яку важливу місію виконує братія Лаври, надавши їм притулок.

Буковинці щорічно збирають і доставляють в Лавру гуманітарну допомогу в дні Великого посту, починаючи з перших років військового конфлікту. Передаючи гуманітарний вантаж з Буковини, Марія Цюга передала найщиріші побажання жителям Донбасу і висловила надію, що ця мала лепта допоможе братії Лаври та біженцям з фронтових Донецької та Луганської областей в мирі та молитві пройти поприще Святої Чотиридесятниці.

Намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, митрополит Святогірський Арсеній та братія обителі з великою вдячністю прийняли гуманітарну допомогу Чернівецько-Буковинської єпархії та висловили сподівання, що молитовне єднання православних Чернівецької та Донецької областей принесе довгоочікуваний мир в Україні.

Зазначається, що збір допомоги став традиційною і безперервною благою справою для православних на Буковині. Організатори висловлюють подяку усім жертводавцям, а також тим, хто надали допомогу з транспортом і доставкою гуманітарного вантажу у Святі Гори та звертаються до всіх, хто бажає допомогти біженцям Донбасу, долучитися до збору гуманітарної допомоги.

В Чернівецькій єпархії повідомляють, що планується “збирати допомогу Лаврі необхідної провізії для підготовки до свята Пасхи”.

З усіх питань звертатися до Марії (тел. 066-210-39-92).

Реквізити для перерахування пожертвувань: карта Приватбанку № 5168755443752726 (Цюга Оксана).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 459