Звернення гнаних громад УПЦ ще не розглядалося парламентом. Але зробимо все для його розгляду, – Ю. Павленко

Звернення учасників з’їзду представників парафій захоплених храмів УПЦ до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з закликом скасувати антицерковні закони ще не надійшло до профільного комітету ВР, але група депутатів цього комітету зробить все для його розгляду урядом. Про це заявив колишній міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту, екс-уповноважений Президента України з прав дитини, народний депутат від «Опозиційна платформа — За життя» Юрій Павленко в коментарі каналу «Перший козацький», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я їх (звернення представників громад захоплених храмів УПЦ – ред.) бачив у засобах масової інформації, але як офіційно розписаний головою Верховної Ради документ ще не бачив. Але наша група, яка є в профільному комітеті, незалежно від позиції керівництва, зробить усе, щоб це звернення було розглянуто, і Верховна Рада свою позицію з цього приводу сказала», – зазначив Ю. Павленко.

Також народний депутат відзначив, що за ці два роки президентства В. Зеленського, попри його обіцянки і запевняння, так і не відновилася повноцінна реєстрація церковних громад УПЦ. Крім того, не скасований антицерковний закон, яким фактично здійснюється тиск та перешкоджання діяльності православних релігійних громад канонічної Церкви.

«Продовжується тиск, переслідування і приниження людей і парафіян найбільшої Церкви в Україні. Я не виключаю, що наступні кроки ще можуть бути жорсткішими, але вірю в Бога, вірю в силу наших священиків і наших парафіян, що ми зможемо відстояти право Церкви – виконувати свою головну місію», – сказав він.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 654