Архієпископ Черкаський Феодосій звершив чернечий постриг у Миколаївському Лебединському жіночому монастирі

16 квітня 2021 року, у п’ятницю 5-ої седмиці Великого посту, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій під час Божественної літургії Передосвячених Дарів звершив чернечий постриг у Свято-Миколаївському Лебединському жіночому монастирі у Шполянському районі Черкаської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії.

Три інокині цієї обителі – Аркадія, Лаврентія і Тарасія – були пострижені у малу схиму з чернечими іменами Євфросинія, Макарія і Димитра.

По завершенні Божественної літургії архієпископ Феодосій звернувся до новопострижених черниць із наставницьким словом. Владика побажав їм всебічної допомоги Божої заради спасіння душі та Царства Божого, а також розповів про особливості чернечого життя.

Наразі спільним молитовним життям і працею у Лебединському монастирі перебувають 30 черниць на чолі з настоятелькою ігуменею Николаєю.

Раніше Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чернечий постриг у Спасо-Преображенському Нещерівському монастирі, митрополит Никодим – іночеські постриги в Старобільському Скорбященському жіночому монастирі, митрополит Одеський Агафангел звершив чернечі та іночеські постриги в Архангело-Михайлівському жіночому монастирі, єпископ Афанасій звершив постриг в інокині у Старосільському монастирі на Волині. Два насельники чоловічого монастиря святих Косьми й Даміана в Криму прийняли іночеські постриги.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 587