Понад 50 священиків і мирян Запорізької єпархії УПЦ здали кров для хворих дітей

15 квітня 2021 року в рамах благодійного проекту «Любов милосердствує» понад 50 кліриків і мирян Запорізької єпархії Української Православної Церкви стали донорами крові в Запоріжжі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Раніше, 13 квітня, група парафіян з Великознаменского храму «Знамення» здали кров для онкохворих дітей на станції переливання крові міста Енергодар.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подякував волонтерам за цей акт милосердя, підкресливши, що кожна здана крапля крові, є матеріальним свідченням любові.

«І поки в наших серцях буде жива любов, цей світ буде стояти. <…> Якщо ви сьогодні прийняли рішення здати кров, щоб допомогти хворим дітям, значить на те є воля Божа. Значить, Господь хоче, щоб серед людей гордовитих, самозакоханих і байдужих, які думають тільки про себе, завжди були ті, хто готовий поділитися частинкою свого серця. Хто готовий пожертвувати свою кров заради порятунку ближнього свого. Слово «донор» походить від латинського слова «donare», що означає подарунок, жертва. Упевнений, що ваша сьогоднішня жертва комусь подарує не тільки шанс на зцілення, а й врятує чиєсь життя», – сказав владика.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 248