У Донецькій та Рівненській єпархіях звершили чернечі та іночеські постриги

Чернечі постриги були звершені в Успенському Миколо-Василівському монастирі Донецької єпархії, в Городоцькому Миколаївському жіночому монастирі звершено постриг у мантію та в Георгієвському храмі-подвор’ї Рівненської єпархії  – іночеські постриги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Донецької та Рівненської єпархій.

13 квітня в домовому храмі преподобного Самсона Странноприємця богодільні Успенського Миколо-Василівського монастиря села Нікольське Донецької області був здійснений чернечий постриг.

Черниця Тихона була пострижена з ім’ям Варсонофія на честь преподобного Варсонофія Оптинського, а черниця Марина з ім’ям Олександра на честь святої мучениці цариці Олександри Римської.

16 квітня  з  благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія єпископ Дубенський Пимен очолив святкову утреню з читанням акафіста Богородиці у Георгієвському храмі-подвор’ї Рівного та звершив іночеський постриг двох послушниць – студенток Городоцького духовного училища.

Цього ж дня після завершення вечірнього богослужіння в храмі пророка Ілії Городоцького Миколаївського жіночого монастиря єпископ Дубенський Пимен звершив постриг у мантію.

Раніше архієпископ Черкаський Феодосій звершив чернечий постриг у Миколаївському Лебединському жіночому монастирі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 736