Митрополит Антоній закликав усі сторони конфлікту всіма силами запобігти ескалації на Донбасі

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній закликав усі сторони конфлікту докласти всі можливі та неможливі зусилля для запобігання розгортання нової війни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на особисту сторінку у Facebook митрополита Антонія.

«Великий піст – це час випробувань духовної сили і волі. Це також період переосмислення нашого життя, взаємного прощення, виконання милосердя і спроби виправити те, що давно розриває наші серця», – зазначив владика.

Він підкреслив, що у цьому зв’язку не можна обминути увагою погіршення ситуації на Донбасі.

«Збільшення обстрілів і, як наслідок, людських жертв, багаторазове порушення перемир’я, страждання мирного населення – все це викликає великий біль і велике бажання того, щоб на багатостраждальній землі нарешті запанував мир», – написав Керуючий справ УПЦ.

Митрополит Антоній наголосив, що Українська Православна Церква постійно молиться про завершення воєнних дій і підтримує тих, хто від них постраждав та страждає.

«Водночас ми знову і знову закликаємо всі сторони, від яких залежить питання деескалації ситуації на Донбасі, докласти усіх можливих та неможливих зусиль для недопущення розгортання нової війни. Це наш великий і спільний обов’язок – як віруючих людей, так і тих, хто любить свою рідну землю і бажає їй усього найкращого», – сказав він.

«Ніщо так не властиво для християнина, як бути миротворцем, за це і Господь обіцяв нам найбільшу Свою нагороду», – процитував слова святителя Василія Великого митрополит Антоній.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 657