В єпархіях УПЦ продовжують допомагати дітям, хворим, нужденним і людям з обмеженими можливостями

У Великий піст в єпархіях Української Православної Церкви продовжують надавати допомогу тим, хто її особливо потребує. Від Київської Митрополії допомогу отримали пацієнти Дніпровського терцентру, Ніжинська єпархія передала допомогу Яблунівській амбулаторії, у Черкаській єпархій придбано та освячено автобус, який щодня буде доставляти учнів і викладачів у православну гімназію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

17 квітня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Дніпровського благочиння Київської єпархії протоієрей Іоанн Свередюк відвідав Територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського району Києва та передав продуктові набори від Київської Митрополії. Адже під час карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією, люди з обмеженими можливостями потребують особливої уваги та допомоги.

18 квітня, в день пам’яті прп. Марії Єгипетської, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Спасо-Преображенського храму с. Яблунівка Прилуцького району Ніжинської єпархії протоієрей Володимир Дребот передав Яблунівській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини 50 л бензину та дезінфікуючі засоби.

18 квітня архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив освячення нового шкільного автобуса, придбаного спеціально для потреб Черкаської православної гімназії. Автобус буде щодня доставляти учнів і викладачів в гімназію, яка розташована в передмісті.

Перша Черкаська православна гімназія, що в передмісті Черкас у с. Димарів, діє з благословення архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія стараннями активних парафіян храмів Черкаського району і православних педагогів. На сьогодні гімназія діє як початкова школа з перспективою старших класів. Крім шкільних предметів у програмі викладається Закон Божий, житія святих і ази церковно-слов’янської мови. Духовно опікуються школу священики Черкаського благочиння. У майбутньому головний навчальний корпус гімназії планується облаштувати в при Черкаському Архангело-Михайлівському кафедральному соборі.

Після завершення Літургії та освячення шкільного автобуса гімназисти та викладачі отримали в подарунок від владики нові підручники «Православної етики».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 271