Віруюча УПЦ з рівненського села Мнишин виграла суд у справі про побиття активісткою «ПЦУ»

Любов Ліщук, яку під час захоплення храму УПЦ в селі Мнишин вдарила агресивна прихильниця «ПЦУ», два роки відстоювала справедливість в суді.

Віруюча Української Православної Церкви з села Мнишин Рівненської області виграла суд проти своєї односелиці, прихильниці «ПЦУ», яка побила її під час протистояння біля Покровського храму у 2019 році. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

13 квітня 2021 року в Демидівському районному суді відбувся черговий розгляд позову, який подала Любов Ліщук, регент Покровської церкви УПЦ, з приводу свого побиття 12 травня 2019 року.

«В той день церковний двір перетворився на поле битви, – розповіла потерпіла. – Активісти з ПЦУ прийшли забирати нашу церкву, ми ж намагалися її відстояти. І ось під час зіткнення моя сусідка, Данилюк Галина, вдарила мене по голові. Після удару я змушена була звернутися в лікарню за медичною допомогою, і тривалий час проходила лікування».

До суду постраждала вірянка УПЦ звернулася не відразу, а тільки після того, як побачила ще більший негатив з боку агресивної сусідки.

«Вона не вітається, обзивається, – пояснила Любов Ліщук. – Спочатку я терпіла, а потім таки подала позов, щоб по справедливому було».

Справедливості довелося чекати майже два роки. Адвокатом прихильниці «ПЦУ» був її зять, який, як вважає віруюча, і затягував розгляд справи.

«Знаєте, в цей раз вже навіть прокурор Юрій Брожик не витерпів і запропонував виплатити мені моральну компенсацію. Але суддя все-таки домігся, щоб Галина Данилюк принесла мені вибачення і заплатила суму, яку я витратила на лікування», – розповіла потерпіла.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1873