Уряд знову пропонує Пасхальну ніч провести вдома

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав залишатися вдома на Великдень. Про це він сказав на засіданні Уряду 21 квітня 2021 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Денис Шмигаль зазначив, що «ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується, але це не означає, що ми можемо повернутися до масових гулянь, вечірок, скупчення людей» і повідомив, що Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 30 червня 2021 року.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації й, відповідно, карантину. Цей режим насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності з протидії пандемії. Одночасно це ще одне нагадування всім українцям, що ми повинні залишатися обачними й обережними», – зазначив він.

За словами глави Кабміну, особливу обачність і свідоме ставлення слід проявити в період травневих свят і Пасхи.

«У ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома. <…> Масові скупчення людей на Великдень можуть привести до нової хвилі захворюваності», – сказав прем’єр-міністр і додав, що питання проведення Великодніх свят з дотриманням протиепідемічних заходів влада обговорюватиме з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій в п’ятницю, 23 квітня.

Раніше підготовку до Великодніх свят в умовах пандемії обговорили на нараді у Президента України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 785