У Дніпропетровській єпархії звершено чернечий постриг у Самарському Пустельному монастирі

21 квітня 2021 року митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з архіпастирським візитом відвідав Свято-Миколаївський Самарський Пустельний чоловічий монастир м. Новомосковська Дніпропетровської області та звершив постриг у чернецтво насельника обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

Зокрема митрополит Іриней у Трапезному храмі обителі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських, після вечірнього богослужіння, звершив постриг у чернецтво насельника монастиря інока Димитрія (Перегуда Дмитро Миколайович, 1986 року народження), у постригу в малу схиму наречений ім’ям Діодор, на честь мученика Діодора диякона (день пам’яті – 29 квітня / 12 травня).

У священнодійстві постригу в ангельський образ взяли участь намісник обителі архімандрит Досифей (Савелов), секретар єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, насельники обителі у священному сані та духовенство єпархії.

Після закінчення чинопослідування керуючий Дніпропетровською єпархією звернувся до новопостриженого ченця Діодора зі словом повчання, в якому підкреслив висоту чернечого подвигу як подвигу цілковитої любові.

Нагадаємо, раніше чернечі постриги були звершені у Свято-Ольгинському монастирі Луганської єпархії, а перед тим постриги були здійснені в Успенському Миколо-Василівському монастирі Донецької єпархії, в Городоцькому Миколаївському жіночому монастирі звершено постриг у мантію та в Георгієвському храмі-подвор’ї Рівненської єпархії – іночеські постриги. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 380