«Слово Предстоятеля»: Про воскресіння Господом праведного Лазаря (відео)

24 квітня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сьомий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав про диво воскресіння Лазаря Спасителем, що згадуюється у Лазареву суботу (Ін. 11: 1-44).

Як зазначив Його Блаженство, всі люди, які побачили це диво, увірували у Христа як у Месію, як у Сина Божого. Однак іудеї, бачачи, що люди звідусіль сходяться до Спасителя, змовилися вбити Спасителя та Лазарая, через якого багато людей теж увірували в Господа.

Архіпастир нагадав, що Лазар, дізнавшись про те, переселився на остров Кіпр, де прожив 30 років і був там першим єпископом. «У тодішній столиці Кіпру Кіті є церквушка, яка свідчить усім, що там служив той, кого воскресив Спаситель», – додав він.

«Живімо за заповідями Божими, які роблять людину безсмертною, які роблять для людини вільний вхід у Вічне Царство, заради якого Господь створив людину, в яке Господь закликає кожного з нас, де є вічне щастя і вічне блаженство во Христі Іісусі Господі нашім», – закликав насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 651