Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння Вербної неділі у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

25 квітня 2021 року, у Вербну неділю, свято Входу Господнього у Єрусалим, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство Лаври.

Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Іісуса Христа; вона описана усіма євангелістами (див.: Мф. 21:1–11; Мк. 11:1–11; Лк. 19:28–40; Ін. 12:12–19). Урочисте прибуття Спасителя до Святого граду перед святом Пасхи передувало Його Страстям і стало втіленням старозавітних пророцтв. 

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів вірянам про вхід Господній у Єрусалим. Предстоятель наголосив, що Господь Іісус Христос прийшов у смиренні, тому і Його послідовникам слід бути смиренним, не гордитися.

«Колісниця гордині веде людину до самознищення, а смирення веде людину до вічного життя», – сказав Архіпастир.

За богослужінням піднесли молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Після Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав особливу молитву, освятив вербові гілки та окропив вірян святою водою.

Насамкінець Предстоятель привітав архієреїв, духовенство та паству зі святом.

«Хай Господь, Який у смиренні ввійшов у Єрусалим для того, щоб там постраждати за наші гріхи та воскреснути з мертвих благословить усіх вас, ваших рідних і подасть необхідне для земного життя і спасіння у житті вічному», – побажав Архіпастир і благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чернечий постриг у Спасо-Преображенському Нещерівському монастирі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1521