Єпископ Баришівський Віктор звершив нічну панахиду в день 35-х роковин Чорнобильської катастрофи біля пам’ятника «Воїнам Чорнобиля» у Києві

Традиційно у ніч на 26 квітня звершується заупокійне богослужіння, за яким присутні ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Вночі, 26 квітня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Баришівський Віктор, керуючий Східним київським вікаріатством, в день 35-х роковин трагедії на ЧАЕС звершив панахиду за ліквідаторами та жертвами катастрофи біля пам’ятника «Воїнам Чорнобиля» на території храмового комплексу на честь Архістратига Божого Михаїла Дніпровського благочиння міста Києва.

Під час заупокійного богослужіння молилися благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, настоятель протоієрея Богдан Штим, а також духовенство храму. На панахиді були присутні представники державної влади, ліквідатори, члени родин загиблих.

Після її завершення, о 1 годині 23 хвилині (в мить, коли вибухнув реактор на 4 блоці ЧАЕС), пролунав поминальний набат — 35 ударів, кількість яких дорівнює кількості років, які відділяють нас від тієї страшної катастрофи.

Насамкінець єпископ Віктор звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав зберігати пам’ять та завжди підносити свої молитви за всіх, хто поклав своє життя, ліквідуючи наслідки страшної катастрофи.

Нагадаємо, сьогодні о 8:00 у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви було звершено передзвін у пам’ять про загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 658