Колісниця гордині везе людину до самознищення, а смирення — до вічного життя — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Навіть здійснивши величне, сідай не на колісницю гордині, а, подібно Спасителю, на осля смирення.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день свята Входу Господнього в Єрусалим, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав зміст і значення Входу Господнього в Єрусалим (Мф. 21: 1-11) та наголосив, що «ця подія навчає нас смиренню».

Причому смиренню нас навчає саме Господь, як відзначив Архіпастир та провів наступну аналогію.

«Коли царі, полководці виступали проти супротивника й перемагали війська, підкорювали землі, народи, то, за звичаєм, поверталися на колісницях, запряжених білими кіньми, у славі і з честю в’їжджали у свої міста. Спаситель переміг смерть, яка тероризувала все людство, і входить в Єрусалим, як переможець смерті. Але в’їжджає не на колісниці з білими кіньми, не вноситься руками ангелів, а — на смиренному віслюку», — зазначив Його Блаженство.

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Господь вчить нас тому, як поводитись, якщо досягнеш — у людському розумінні — слави і величі.

«Якщо ми зробимо щось велике, славне, то навіть тоді ми не повинні сидіти на колісниці гордині, нехай вона і запряжена білими кіньми, – ми повинні сидіти на єрусалимському ослі, на ослі смирення. Колісниця гордині везе людину до самознищення, а смирення веде людину до вічного життя», — резюмував владика.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 336