Напередодні Великодня Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з Президентом України

Глава держави обговорив з Предстоятелем УПЦ та іншими представниками релігійних організацій святкування Великодня в умовах карантинних обмежень.

28 квітня 2021 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. У зустрічі взяли участь представники інших релігійних організацій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт president.gov.ua.

Учасники зустрічі, яка відбулася за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, обговорили майбутнє святкування Великодня в умовах карантинних обмежень.

«Ми якраз збили третю хвилю. Зараз перший тиждень, коли йде зменшення на одну-дві тисячі захворілих щодня. І я хотів обговорити з вами, які ще потужні сигнали ми могли б надіслати, щоб не допустити повернення регіонів у «червону» зону після Великодня, адже це дуже впливає на громадян та економіку», – зауважив Глава держави.

Як передає сайт Президента, «предстоятелі церков запевнили, що питання святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу перебуває в центрі уваги всіх церковних спільнот. Їхні очільники намагаються максимально зробити все, щоб богослужіння були доступні онлайн, як це було минулого року; щоб люди зберігали дистанцію та надягали захисні маски».

Зазначається, що релігійні лідери наголосили про те, що «в умовах карантинних обмежень, коли люди відчувають втому, навіть агресію й розпач, духовна опіка також має велике значення».

На зустрічі також обговорили підтримку відновлення режиму припинення вогню на Донбасі та питання вакцинації від COVID-19.

Насамкінець Володимир Зеленський запросив учасників зустрічі на святкування 30-річчя незалежності України.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3482