Предстоятель звершив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів у Феофанії (+фото, відео)

За богослужінням Великої Середи Блаженніший Митрополит Онуфрій традиційно відзначив духовенство Київської єпархії богослужбовими нагородами до свята Пасхи.

28 квітня 2021 року, у Велику Середу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів та нагородження духовенства Київської єпархії у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння відбулось у головному соборі обителі.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, настоятель Свято-Пантелеймонівського собору монастиря архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, священнослужителі Києва та єпархії.

За богослужінням з Архіпастирем молилася настоятелька обителі ігуменя Єлисавета (Андреєва) зі сестрами монастиря.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив богослужбові нагороди духовенству Київської єпархії, правлячим архієреєм якої є Предстоятель УПЦ.

За Літургією були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика востаннє у цьому році прочитав молитву преподобного Єфрема Сиріна.

Нагадаємо, у Вербну неділю Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2026