У Святогірській Лаврі, Десятинному монастирі Києва та Диківському монастирі Олександрійської єпархії звершено чернечі постриги

Чернечі постриги звершили митрополит Святогірський Арсеній у Святогірському монастирі, архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп у Диківському Богоявленському монастирі та єпископ Макарівський Гедеон у Київському Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Святогірської Лаври, Десятинного монастиря та Олександрійської єпархії.

27 квітня у Свято-Покровському храмі Свято-Успенської Святогорської Лаври митрополит Святогірський Арсеній звершив мантійний постриг над трьома насельниками обителі.

На початку свого слова, зверненого до ченців Гермогена, Палладія і Саватія, владика Арсеній сказав: «Сьогодні під склепіннями Покровського храму, як під Покровом Божої Матері, за благодаттю Господньої в присутності ангельських сил і всіх святих, за свідоцтва народу Божого і братії нашої ви приносите обітниці Богу… Ніколи ці обітниці не будуть забуті вашими ангелами хранителями, ці обітниці назавжди запам’ятав Бог, ці обітниці назавжди запам’ятали ваші покровителі, на честь яких ви названі. Вам дали нові імена в ознаменування Вашого нового народження, духовного народження… Господь сьогодні допомагає Вам народитися духовним народженням для того, щоб Ви не померли для вічності, для того, щоб цю вічність успадковували».

На завершення митрополит Арсеній побажав новопостриженим своїм життям подовжити життя Святих Гір, в які привів їх Господь Своїм Промислом.

27 квітня архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп завершив чернечі постриги у Свято-Богоявленському монастирі с. Диківка Олександрійської єпархії.

У богослужінні взяли участь настоятелька монастиря ігуменя Феофанія (Флакєєва) та архімандрит Серафим (Краснов).

Після завершення чину постригу архієрей звернув увагу присутніх на глибокий зміст служіння Богу не тільки зовнішнім трудом, але передусім своїм серцем, адже саме воно визначає істинність нашого служіння.

28 квітня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, намісник Київського Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці єпископ Макарівський Гедеон звершив чернечий постриг над насельником обителі.

У постригу насельника Десятинного монастиря інока Павла (Сингаївського) у постригу було наречено ім’ям – Паїсій, на честь св. прп. Паїсія Київського, Христа заради юродивого, пам’ять якого цього року вшановується в Страсну П’ятницю.

Нагадаємо, напередодні чернечий постриг відбувся у жіночій чернечій громаді на честь Іверської ікони Божої Матері м. Луганська, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив монашеський постриг у Софронієвському монастирі, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив постриг у Велику схиму у Свято-Троїцькому Чигиринському жіночому монастирі.

Також раніше у Кам’янській, Дніпропетровській, Ніжинській та Криворізькій єпархіях звершено чернечі та іночеські постриги.

Просмотров: 480