У Великий Четвер Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

29 квітня 2021 року, у Великий Четвер, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство Лаври.

У Страсний Четвер Церква згадує декілька важливих подій з життя нашого Спасителя: Тайну Вечерю, на якій Господь встановив Таїнство Євхаристії та омив учням ноги, даючи нам зразок смирення і любові до ближніх, молитву в Гефсиманському саду та зрадницький поцілунок Іуди, яким він віддав Божественного Вчителя на страждання і смерть.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про Тайну Вечерю, про важливість Причастя Тіла і Крові Христа.

«Тіло і Кров Христові – це запорука вічного життя, – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Якщо людина приймає в себе Тіло і Кров Христа, то вона стає спроможною вміщувати в себе вічне життя і блаженство».

Предстоятель наголосив, що потрібно готувати себе до Причастя, очищувати свою душу, позбуватися гордості та набувати смирення.

«Якби люди смирялись один перед одним, якби ми “омивали ноги” один одному, то наше земне життя вже було б з початками райського блаженства, – сказав Блаженніший владика. – А гордість робить життя людини нестерпним. Гордість знищує і самого носія цієї гордості, і все навколо цієї людини». За словами Предстоятеля навчитися смиренню можна через молитву та покаяння.

За Літургією піднесли особливу молитву про припинення епідемії, за хворих та лікарів.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика виголосив відпуст та привітав вірян з Великим Четвергом. «Хай Господь, Який спас нас, звершив Тайну Вечерю, завжди наповнює нас життям, благодаттю, радістю і щастям, – побажав Архіпастир. – Хай наші серця завжди будуть прив’язані до нашого Спасителя – і у цьому житті, і у житті вічному!».

Нагадаємо, вчора у Феофанії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 803