У Миколаївській та Могилів-Подільській єпархіях нові черниці та монахи

Митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим звершив постриг у Пелагіївському Михайлівському жіночому монастирі, митрополит Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт — у Шаргородському Миколаївському чоловічому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Миколаївської та Могилів-Подільської єпархій.

27 квітня 2021 року у Благовіщенському храмі Михайлівського жіночого монастиря в с. Пелагеївка Новобузького району Миколаївської області митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим звершив постриг трьох насельниць в малу схиму.

За богослужінням також молилися єпископ Новобузький Варнава, ігуменя Серафима, благочинний Новобузького округу протоієрей Ігор Семенюк, ієрей Віктор Яцький та інші священнослужителі, чернецтво та миряни Миколаївської єпархії.

29 квітня митрополит Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт звершив  чернечий постриг у Шаргородському Миколаївському чоловічому монастирі на Вінничині.  

Владика постриг у ченці двох насельників монастиря іноків Марка та Діонісія.

Раніше, у Святогірській Лаврі, Десятинному монастирі Києва та Диківському монастирі Олександрійської єпархії звершено чернечі постриги.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 302