Делегація Української Православної Церкви доставила Благодатний вогонь в Україну (+фото, відео)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за підтримки Фонду на честь Покрова Пресвятої Богородиці 1 травня 2021 року делегація Української Православної Церкви привезла Благодатний вогонь в Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Очолив делегацію Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, також до складу делегації увійшли голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор та клірики та віряни УПЦ.

Нагадуємо, Благодатний вогонь зійшов сьогодні в храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі о 13:55 за київським часом. Пряму трансляцію здійснював телеканал «Інтер», завдяки чому мільйони українців змогли у прямому ефірі спостерігати за цією унікальною подією.

У зв’язку з карантинними обмеженнями делегація Української Православної Церкви отримала святиню в аеропорту “Бен-Гуріон” в Ізраїлі. Єрусалимський Патріарх Феофіл III передав лампаду з Благодатним вогнем делегації УПЦ як благословення між канонічними Православними Церквами.

У Міжнародному аеропорту “Київ”, куди прибув літак, Вогонь з головного християнського Храму Єрусалима роздали священнослужителям Української Православної Церкви.

З Києва Святиню, як передвісник Христового Воскресіння, доставлять в усі куточки України, де він буде запалений у монастирях та храмах нашої Церкви, а також домівках віруючих. Про це сказав Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній під час брифінгу.

«З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія делегація УПЦ побувала на Святій Землі й з рук Блаженнішого Патріарха Феофіла отримала Благодатний вогонь. Ми його привезли в Київ для всієї України та звідси у всі єпархії УПЦ цей вогонь потрапить у храми, монастирі, домівки віруючих людей. Благодатний Вогонь – передвісник Пасхи Христової – найвеличнішої події, яка є основою Православної віри й сенсом життя кожної людини», — зазначив владика.

Він розповів, що представники делегації «молилися на Святій Землі, щоб в боголюбивій Україні запанував мир, і ми розвивалися, як держава, яка має прекрасних людей, прекрасну землю і все, що необхідно для людського щастя».

Митрополит Антоній нагадав: «Православна віра завжди була в основі розвитку української цивілізації. Це та віра, яку приніс на нашу землю святий благовірний князь Володимир, і та віра, яка будувала і, сподіваюся, буде будувати наше майбутнє. З прийдешнім Світлим Христовим Воскресінням! Нехай Пасха Христова вселяє в наші душі віру, любов, мир, злагоду, терпіння».

Своєю чергою, член офіційної делегації УПЦ протодиякон Вадим Новинський побажав, щоб Благодатний вогонь приніс утіху кожній українській родині: «приніс з собою тепло, дав розраду в тій непростій ситуації, в якій всі ми зараз опинилися через пандемію, економічні кризи, військові дії, зігрів віру кожного з нас, зміцнив нашу любов: любов до Бога, один до одного».

«Це тепло і цю внутрішню радість, яку ми пережили на Святій Землі сьогодні, ми передаємо разом з Благодатним Вогнем всім українцям, всім вірним людям, щоб Господь укріпив кожного з нас, дав здоров’я, щоб ніхто не хворів, щоб дав нашій землі злагоду, терпимість один до одного і дав мир, якого ми всі чекаємо і за який ми всі молимося», — побажав також митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Сьогодні, близько 23.00, перед початком Великоднього богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, Предстоятель Української Православної Церкви роздасть Святиню усім віруючим.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1090