В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Делегація УПЦ везе святиню до Києва (відео, фото)

1 травня 2021 року о 13:55 за київським часом в храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Телетрансляцію богослужіння, яке очолив Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ, під час якого відбулося сходження Благодатного Вогню, здійснював телеканал «Інтер», завдяки чому мільйони українців змогли у прямому ефірі спостерігати за цією унікальною подією. Коментував Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія цього року делегація Української Православної Церкви на чолі з Керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм традиційно привезе Благодатний вогонь в Україну.

«Ми молимося на Святій Землі про благополуччя, процвітання і мир для нашої Вітчизни. Також ми попросили, щоб Патріарх Єрусалимський підніс молитви за Україну та український народ у Велику Суботу, коли відбувається диво сходження Благодатного вогню, і під час Пасхального Богослужіння в єрусалимському храмі Воскресіння Христового», — розповів Керуючий справами, перебуваючи на Святій землі в очікуванні передачі лампади від глави Єрусалимської Церкви зі Святинею.

Митрополит Антоній отримав Благодатний Вогонь і близько 16 години повідомив, що делегація УПЦ направляється в Україну: «Благодатний Вогонь зійшов. Делегація Української Православної Церкви отримала його з рук Блаженнішого Патріарха Феофіла. За декілька годин ми прибудемо, з Божого благословення, до Києва, і кожна віруюча людина зможе отримати цей благодатний вогонь у свої домівки, як благословіння зі Святого Гробу Господнього. З того місця де відбулася найвеличніша подія в історії людської цивілізації».

Традиційно Благодатний Вогонь буде передано в усі єпархії Української Православної Церкви, який священнослужителі відвезуть в усі куточки України.

А Предстоятель Української Православної Церкви роздасть Святиню усім віруючим перед початком Великоднього богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Це Пасхальне богослужіння будуть транслювати телеканал «Інтер»телеканал «Україна»телеканал «Глас». Початок о 23:00.

Пізніше, у Світлу Седмицю, група  військових священиків Української Православної Церкви звершить Пасхальну духовну місію з Благодатним вогнем у зону АТО-ООС. Офіційна передача Вогню для місії відбудеться у Світлий вівторок, після звершення Божественної літургії у Києво-Печерській Лаврі.

Фото jerusalem-patriarchate.info

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3696