Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив пасхальну вечірню у Києво-Печерській Лаврі

Увечері 2 травня 2021 року, свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив пасхальну вечірню в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням також молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, вікарії Київської митрополії, духовенство Києво-Печерської Лаври та гості монастиря.

Після вечірні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній виголосив привітання Предстоятелю від імені всієї пастви Української Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував за вітання та звернувся до вірян зі словом проповіді. Архіпастир наголосив на значенні Воскресіння Христового, яким Господь відкрив нам можливість увійти до Раю. За словами Блаженнішого владики, Рай доступний усім і лише бажання людини визначає, чи отримає вона вічне блаженство. Зрозуміти, чи хочеш бути у Раю, можна по тому, як ти живеш, наголосив Предстоятель.

«Я бажаю усім нам, дорогі брати і сестри, щоб ми бажали Раю і свідчили про це своє бажання християнським благочестивим життям», – сказав Блаженніший владика.

Архіпастир також передав митрополиту Августину та військовим священикам, які 4 травня відправляться з Пасхальною духовною місією у зону ООС, Благодатний Вогонь.

Предстоятеля привітали з Пасхою вікарні архієреї і духовенство Київської єпархії, сестри столичних монастирів та віряни.

Нагадаємо, у ніч Славного Христового Воскресіння Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочисте богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 1264