В єпархіях Української Православної Церкви діляться пасхальною радістю. Репортаж. Ч.1

В дні святкування Світлого Христового Воскресіння в єпархіях Української Православної Церкви діляться пасхальною радістю з нужденними, людьми похилого віку, дітьми-інвалідами, військовими, засудженими. Благодійні акції відбуваються в Мукачівській єпархії, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент з подарунками відвідав дитячий будинок-інтернат, в Бориспільській єпархії привітали з Пасхою військовослужбовців та засуджених, в Івано-Франківській та Херсонській єпархіях роздали нужденним святкові продуктові набори. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

12850 пасок роздали в рамках благодійного проекту Мукачівської єпархії «Христос Воскрес – радійте всі».

Вже кілька років поспіль Іршавська молодіжка, спільно з Іоанно-Богословським чоловічим монастирем, що в с. Сільце та Молодіжним відділом Мукачівської єпархії до свята Воскресіння Христового безкоштовно роздає власноруч випечені паски та продуктові набори. Благодійний проект діє з благословіння митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора за ініціативи голови Молодіжного відділу архімандрита Агапіта (Шпиняк).

Цього року в рамках благодійної акції молодь разом з волонтерами відвідали та передали пасхи, продуктові набори, ланч-бокси та інше таким закладам і верствам населення, як: УТОГ (Ужгород, Мукачево), Онкогематологічне відділення Обласної дитячої лікарні, Ільницька гімназія, Виноградівський будинок престарілих, Гуртожиток для людей з порушенням зору, Мукачівський психоневрологічний інтернат, Іршавську ЦРЛ, храмів Мукачівської єпархії (пасхи передали для роздачі іншим людям), дитячий будинок сімейного типу с. Білки, соціальний гуртожиток (м. Мукачево), Обласний дитячий будинок (м. Свалява), багатодітні родини, ромські поселення, тощо. Крім того, молодь роздала пасхи сотні безхатькам Мукачева, Ужгорода та Іршави.

Крім молоді єпархії, до роздачі пасок малозахищеним верствам населення цьогоріч долучились волонтери благодійного фонду «Серце до серця», жіноча ініціатива «Наш хід» та багато добрих сердець.

Духовенство Свалявського благочиння роздало 85 пасхальних подарунків старшим та одиноким вірянам. Крім того, священики з подарунками відвідало Будинок для літніх людей та реабілітаційний дитячий центр Сваляви.

Настоятель Покровського храму в селі Приборжавське відвідав з пасхальними подарунками оселі перестарілих, одиноких та важкохворих селян.

Парафіяни Покровського храму села Гукливий (Таламаш) та храму Різдва Божої Матері села Верхні Ворота, зібравши посильну допомогу, відвезли її до будинку одиноких та перестарілих у с. Нижні Ворота.

2 травня 2021 року, у день свята Світлого Христового Воскресіння, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент разом з кліриками м. Ніжина відвідав Ніжинський дитячий будинок-інтернат. 

Митрополит Климент привітав дітей зі святом Світлого Христового Воскресіння та роздав їм пасхальні подарунки.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварского Антонія священники Другого Бориспільського благочиння привітали зі святом Воскресіння Христово військовослужбовців військової частини, що знаходиться в селі Ревне Бориспільського району і передали архіпастирске пасхальне благословення митрополита Антонія захисникам Вітчизни. Військовослужбовці подякували за привітання і пасхальні подарунки.

2 травня керівник відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрей Андрій Олійник відвідав засуджених, які відбувають покарання в ДУ «Бориспільська ВК (№119)».

За участю священника з урахуванням карантинних вимог, відбулося освячення пасок та яєць, а також привітання засуджених з Великоднем.

1 травня, з благословенню архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, та за організацією відділу благодійності та соціального служіння після щосуботнього годування бездомні та малозабезпечені жителі Івано-Франківська отримали освячені великодні продуктові набори.

3 травня з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, глава соціального відділу Херсонської єпархії ієромонах Афанасій спільно з волонтерами та прихожанами Свято-Духівського кафедрального собору до свята Святої Пасхи надали благодійну допомогу нужденним.

Нагадаємо, 1 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань передав 2 тисячі пасок для медперсоналу і пацієнтів столичних лікарень.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 364