Іверський монастир в Донецьку, який відроджується після руйнувань, відзначив престольне свято

4 травня 2021 року, у вівторок Світлої седмиці,  Іверської ікони Божої Матері, у Свято-Іверському жіночому монастирі міста Донецька зібралися священнослужителі, на чолі з архієпископом Макіївським Варнавою та численою кількістю православних донеччан, щоб вшанувати Іверський образ Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

«Знову і знову в стінах обителі звучали слова великодньої проповіді, нашого переможного гімну: “Христос воскрес! Воістину воскрес!”», — йдеться в повідомленні.

На завершення богослужіння відбувся Хресний хід навколо храму монастиря, архієпископ Варнава звернувся до присутніх з проповіддю.

Вікарій Донецької єпархії привітав усіх з немеркнучою радістю про Христа Воскреслого, вказав на факт безпосереднього перебування Господа нашого після Його Воскресіння і з Його апостолами, і з нами, нинішніми християнами. Владика особливо відзначив значущість євангельської події Воскресіння Христа для Свято-Іверського жіночого Донецького монастиря: “Воскрес Господь, ми це знаємо! Воскрешав Він і раніше, ми читали про це Євангеліє: наприклад, Лазар, дочка Яіра, сина Наїнської вдови. Воскресить Господь всіх і в останній день – це наше Credo, це фундамент нашої віри! “Чаю воскресения мертвых и жизни будущего века!”, – так сказано в Символі віри. Воскресить Господь і це місце. Ми в це віримо, ми цього чекаємо. Ми вже бачимо, як відновлюється наша обитель, як будується новий храм працями нашого владики Іларіона. Так, рани є, але вони виліковні. Час лікує. Господь лікує. І відродження буде славним, монастир стане величнішим аніж раніше!”

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 649