В єпархіях Української Православної Церкви діляться пасхальною радістю. Репортаж. Ч.2 (оновлено)

В дні святкування Світлого Христового Воскресіння в єпархіях Української Православної Церкви продовжують ділитися пасхальною радістю з лікарями, нужденними, людьми похилого віку, дітьми-інвалідами, військовими, засудженими.

В Одеській єпархії привітали військових, парафіян похилого віку, багатодітні сім’ї, нужденних, для дітей з вадами слуху влаштували спеціальну розважальну програму; в Ізюмській єпархії відвідали з подарунками співробітників і пацієнтів центральної медичної лікарні; віряни Рівненської єпархії зібрали й передали продукти для засуджених Городищенської виправної колонії; у Запорізькій єпархії було організовано привітання для вихованців психоневрологічних інтернатів області;  в установи виконання покарань, які входять у сферу відповідальності Дніпропетровської єпархії, було передано 3500 пасок; митрополит Никодим привітав лікарів інфекційного відділення першої міської лікарні Житомира із Воскресінням Христовим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

В Одеській єпархії з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела благочинний Кілійського округу протоієрей Михайло Павлишин, клірик Нікольського храму ієрей Андрій Бондаренко відвідали Ізмаїльський загін морської охорони в м. Кілії та передали військовослужбовцям пасхальні подарунки. Настоятель Покровського храму с. Десантне відвідав стаціонарне відділення для тимчасового та постійного перебування знедолених і людей похилого віку. Батюшка привітав з Великоднем, вручивши кожному паску. Настоятель Свято-Троїцького храму м. Вилкове ієрей Сергій, ієрей Максим Луца настоятель Параскевінского храму с. Приозерне, настоятель Іоанно-Богословського храму прот. Василь Біба, настоятель Дмитрівського храму м. Кілії протоієрей Василь відвідали своїх прихожан, людей незаможних та інвалідів, привітали їх зі світлим святом Воскресіння Христового.

У Болградському благочинні настоятелі парафій відвідали своїх прихожан, які через хворобу і похилий вік не змогли разом з усіма бути присутніми на Пасхальному Богослужінні. Не позбавлені були уваги й багато знедолених та інваліди, прикуті до ліжка. Духовенство Болграда відвідало хворих на стаціонарному лікуванні в Болградській райлікарні. Священики привітали всіх з Воскресінням Христовим і вручили паски та продуктові пакети.

У рамках проекту «Добро об’єднує» молодіжний актив Успенського храму м.Біляївка, разом з настоятелем протоієреєм Володимиром Підгаєцьким відвідали багатодітні сім’ї, а також одиноких пенсіонерів. Молодь виконала великодні пісні, привітавши зі святом піднесли їм паски, крашанки та продуктові набори.

Клірики Одеської єпархії відвідали навчально-реабілітаційний центр м.Одеси, де живуть і навчаються діти з вадами слуху. Священнослужителі передали допомогу вихованцям центру, а також організували розважальну програму для дітей.

2 травня, у свято Світлого Христового Воскресіння, керівник відділу Соціального служіння і милосердя Ізюмської єпархії архімандрит Симеон (Негрецький) привітав співробітників і пацієнтів Ізюмської ЦМЛ на честь “Піщанської Божої Матері”. Всім були роздані великодні паски.

“Свято Пасхи дарує радість про воскреслого Господа всім православним християнам! … Для тих, хто знаходяться в лікарні у свято Пасхи відвідування священикає велика втіха і стимул до одужання”, – написали в єпархіальній прес-службі.

Віряни Рівненської єпархії зібрали й передали продукти для засуджених Городищенської виправної колонії. З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, у всіх храмах міста Рівного у Пасхальну ніч збирали пасочки, крашанки та інші продукти, аби передати засудженим у в’язницю. Зібрані продукти волонтери доправили для засуджених відразу на Великдень. Протоієрей Іван Ковтун, освятив ці приношення на території Городищенської виправної колонії.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки на пожертвування парафін Андріївського Кафедрального собору напередодні Світлого Христового Воскресіння було організовано привітання вихованців психоневрологічних інтернатів Запорізької області. У зв’язку з карантинними обмеженнями паски були відправлені поштою і за допомогою рейсових регулярних перевезень.

Всього в різні інтернати області (Кіровський будинок інвалідів, Любомирівській психоневрологічний інтернат, Преславський психоневрологічний інтернат, Михайлівський психоневрологічний інтернат, Веселовський психоневрологічний інтернат) було передано 750 пасок.

Навзаєм вихованці ПНІ відправили фотографії з побажаннями швидкої зустрічі.

30 квітня та 1 травня з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея в установи виконання покарань, які входять у сферу відповідальності Дніпропетровської єпархії, було передано 3500 пасок.

Цього року крім засуджених і підслідних паски вручили також особам, які проходять лікування в Дніпровській філії «Спеціальної установи з надання психіатричної допомоги» Державної установи «Центр психічного здоров’я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України».

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим привітав лікарів інфекційного відділення першої міської лікарні Житомира із Воскресінням Христовим.

Дивіться також: В єпархіях Української Православної Церкви діляться пасхальною радістю. Репортаж. Ч.1

Нагадаємо, 1 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань передав 2 тисячі пасок для медперсоналу і пацієнтів столичних лікарень.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 411