Група паломників УПЦ відвідала Бачську єпархію Сербської Православної Церкви

8 травня 2021 року, в суботу Світлої седмиці, свято апостола й євангеліста Марка, віряни Української Православної Церкви на чолі з архієпископом Обухівським Іоною, головою Синодального відділу УПЦ у справах молоді, і протоієреєм Володимиром Тукалом відвідали Бачську єпархію Сербської Православної Церкви та зокрема мали зустріч з єпископом Новосадським і Бачським Іринеєм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Бачської єпархії Сербської Церкви.

У залі церковного управління міста Новий Сад гостей з України прийняв єпископ Новосадський і Бачський Іриней. Також у зустрічі взяли участь єпископ Мохацький Ісихій, вікарій Бачської єпархії, протоієрей Георгій Стоїсавлевич, військовий священик, і новосадські клірики.

Ієрарх Сербської Церкви побажав духовенству і віруючим Української Православної Церкви приємного перебування під час паломництва та відвідування святинь Сербської Православної Церкви.

Від імені вірних УПЦ архієпископ Обухівський Іона подякував єпископу Бачському Іринею за гостинність.

Після паломники з Української Православної Церкви відвідали кафедральний собор у Новому Саді та монастир Святих Архангелів Михаїла й Гавриїла в Ковілі.

Також планується, що під час паломництва віруючі УПЦ відвідають інші монастирі Сербської Православної Церкви: Крушедол, Велику Ремету, Челіє, Леліч, Манасію та Сопочани.

Нагадаємо, що цими днями єпископ Бачський Іриней в інтерв’ю белградському виданню «Політика»  зазначив, що патріарх Варфоломій внаслідок втручання у справи УПЦ, що поглибило розкол в Україні, поширивши його майже на все Православ’я, підірвав свою репутацію і довіру, однак може їх відновити й подолати кризу розколу, скликавши Всеправославнй собор. Якщо цього не зробить Константинопольський патріарх, то таке право має патріарх Єрусалимський, як глава найстаршої Апостольської Церкви, яка зберігає найбільші святині Святої Землі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 431