Військові священики УПЦ під час Пасхальної місії в зону ООС відвідали понад 10 міст

Священнослужителі привітали зі Світлим Христовим Воскресінням українських військових, жителів прифронтової зони та дітей у дитячих будинках  в Луганській та Донецькій областях.

На Світлій седмиці, з 4 по 7 травня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київської і всієї України Онуфрія та за сприяння керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія група військового духовенства Української Православної Церкви звершила Миротворчу духовну місію з Благодатним вогнем у зону бойових дій на Сході України (ООС). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.org.ua.

Військові священники отримали благословення привітати зі Світлим Христовим Воскресінням українських військових, а також жителів прифронтової зони та дітей у дитячих будинках. У ході місії отці-капелани відвідали міста Донецької і Луганської областей: Волноваху, Маріуполь, Авдіївку, Верхньоторецьке, Бахмут, Попасне, Ізюм, Кремінне, Слов’янськ, Сєвєродонецьк, Щастя, Рубіжне, Краматорськ, Добропілля.

Священнослужителі передали військовим на блок-постах та місцях базування військових частин Благодатний вогонь, пасхальні подарунки, ліки та провізію. Крім того, учасники місії відвідали дві школи-інтернати для дітей з інвалідністю у Кремінному та Щасті, декілька підприємств та парафії УПЦ.

На місцях проводилися духовні бесіди та підносилися молитви за мир в Україні, у місті Ізюм у кафедральному соборі на честь Вознесіння Господнього відбулося соборне богослужіння.

У Сєвєродонецьку священники помолилися на могилі загиблого минулого року командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» ГУНП в Луганській області, полковника поліції та Героя України Сергія Губанова.

Як вдячність за багаторічну підтримку школи-інтернату у прифронтовому місті Щастя вихованці підготували для священників Великодній концерт і зроблені власноруч подарунки.

6 травня, в день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця, військові священники співслужили митрополиту Сєвєродонецькому і Старобільському Никодиму в м. Рубіжне, де після богослужіння та Хресного ходу містом в братській атмосфері поспілкувалися з ієрархом, духовенством і парафіянами.

У Військовому відділі УПЦ зазначають, що Миротворча духовна місія в зону проведення АТО-ООС проводиться священниками Української Православної Церкви регулярно починаючи з 2014 року.

“За весь час не лише священники, а й місцеві жителі, духовенство й військові добре знаються між собою, продовжують спілкуватися і чекають нових зустрічей і духовних бесід, оскільки всі усвідомлюють, що тільки через діалог, молитву і розумну політику влади можна досягти порозуміння й миру в Україні. Милістю Божою, сподіваємося, що ця праця продовжиться й надалі та сприятиме налагодженню діалогу і настанню бажаного миру у нашій Батьківщині”, – йдеться у повідомлені.

У духовній місії взяли участь: керівник сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та УБД Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко, керівники єпархіальних відділів: клірик Бориспільської єпархії протоієрей Володимир Гонтар; клірик Ізюмської єпархії протоієрей Вадим Батюк; клірик Білоцерківської єпархії протоієрей Димитрій Марандюк; клірик Олександрійської єпархії протоієрей Олександр Шнякін; клірик Сєвєродонецької єпархії ієромонах Арсеній (Складанюк). Військовим священникам у цій справі допомагали: керівник молодіжного відділу Бориспільської єпархії протоієрей Максим Молотков та керівник інформаційно-просвітницького відділу Бориспільської єпархії протоієрей Анатолій Слинько.

Нагадаємо, 4 травня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі ЗС та іншими військовими формуваннями України, благословив групу військових священиків перед здійсненням Пасхальної духовної місії у зону ООС. Перед тим 2 травня, у День Христового Воскресіння, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій передав Благодатний вогонь митрополиту Августину та капеланам для доставки на Схід країни.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 734