У Львівській єпархії стартує духовно-просвітницький проект задля збереження сімейних цінностей

12 травня 2021 року з благословення митрополита Львівського і Галицького Філарета відділ у справах сім’ї та відділ у справах молоді єпархії розпочинають новий духовно-просвітницький проект з метою збереження сімейних цінностей.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Львівської єпархії.

Бесіди будуть проходити кожного другого тижня місяця у середу, четвер, п’ятницю при Воскресенському Ново-Афонському чоловічому монастирі у Львові за адресою: Пекарська 59 а.

В  єпархіальній службі зазначається, що “з кожним роком криза сім’ї наростає з великою швидкістю. Так, за минулий рік кількість розлучень підскочила до 70%, а укладання шлюбів зменшилося на 29%”, “згідно з статистикою, опублікованою на сайті opendatabot.ua, за останні 30 років кількість шлюбів в Україні зменшилася у 3 рази. У 2020 році офіційно було зареєстровано 167,9 тисяч шлюбів, тоді як в 1991 році — 493 тисячі”.

За словами керівника єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрея Михайла Коника, сьогоднішня ситуація вимагає від Церкви конкретних кроків щодо подолання та призупинення цієї кризи.

«На моє переконання, ми втратили розуміння побудови сімейних відносин, а тому потрібно вчитися творити сімейне щастя з початку. В Церкві віками формувалося певне вчення про сімейні цінності, розуміння сімейних відносин відповідно до євангельського духу. Не має часу відкладати на потім чи на когось, нам потрібно працювати. Одним із таких кроків у Львівській єпархії є започаткування духовно-просвітницького проекту «Дні сім’ї в монастирі».

  • 12-14 травня
  • 16-18 червня
  • 14-16 липня
  • 11-13 серпня
  • 15-17 вересня
  • 6-8 жовтня
  • 10-12 листопада
  • 8-10 грудня

У програмі:

Середа – 14.00-16.00 – індивідуальні бесіди з питань сім’ї з головою сімейного відділу протоієреєм Михаїлом Коником.

– 16.00 – молебень за сім’ю

– 19.00 – лекторій «Сімейне щастя» (для тих хто бажає бути щасливим у своїй сім’ї)

Четвер – 16.00 – молебень за дарування дітей сім’ям

П’ятниця – 11.00 – 13.00 – індивідуальні бесіди з питань сім’ї з питань сім’ї з головою сімейного відділу протоієреєм Михаїлом Коником.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 348