Священий Синод УПЦ прийняв рішення щодо впровадження Капелансва у сфері охорони здоров’я

12 травня 2021 року Священний Синод УПЦ ухвалив рішення про створення Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я, яка долучиться до процесу впровадження капеланства у медичних закладах України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Таке рішення Синод ухвалив у відповідь на ініціативу голови Синодального відділу Української Православної Церкви з  питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів митрополита Львівського і Галицького Філарета (витяг з журналу №06 від 12 травня 2021 року). Саме у складі цього відділу буде діяти створена комісія.

Було ухвалено доручити  Комісії  у  справах  душпастирства  у  сфері  охорони здоров’я долучитися до процесу впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України. Преосвященному митрополиту Львівському і Галицькому Філарету подати  на  затвердження  Блаженнішому  Митрополиту Київському і всієї України склад Комісії та проект Положення про Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

Священний Синод благословив єпархіальним Преосвященним Української Православної Церкви у ввірених їм єпархіях створити Єпархіальні комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

Згідно з рішенням Синоду, Синодальний відділ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів спільно з Учбовим комітетом УПЦ та Київською духовною академією розроблять навчальну програму для підготовки медичних капеланів Української Православної Церкви.

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив медичних капеланів на служіння в лікарнях.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 509