Понад мільйон гривень зібрали у рамках акції Сумської єпархії “До Світлого Дня – світлі вчинки”

13 травня 2021 року з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія відбулася прес-конференція, в ході якої були підбиті підсумки Одинадцятої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки”, що тривала з 15 березня до 4 травня 2021 року. Загальна сума благодійних пожертв у рамках акції склала 1 206 074 грн. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посланням прес-службу Сумської єпархії.

У прес-конференції взяли участь співробітники засобів масової інформації Сумщини. Прес-секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан привітав усіх присутніх від імені правлячого архієрея та розповів про особливості проведення акції в умовах карантинних обмежень. Прес-секретар також повідомив про структуру благодійних пожертв по церковних округах та за допомогою банківського рахунку. Було відзначено участь в акції Конотопської єпархії та Шосткинського благодійного фонду “Назустріч людям Сумщини”.

Отець Георгій повідомив суму зібраних пожертв:

Сума пожертв в Сумській єпархії склала 1 030 074,10 грн.

Додатково Конотопська єпархія – планує придбати ліки на суму 150 000 грн.

Шосткинський благодійний фонд «Назустріч людям Сумщини» придбав чотири комплекти реагентів для мікробіологічного аналізатора на суму 26 000 грн.

Загальна сума благодійних пожертв у рамках Одинадцятої благодійної акції “До Світлого Дня – світлі вчинки” склала 1 206 074 грн.

Протоієрей Георгій Тарабан подякував усім учасникам акції, а також співробітникам ЗМІ та підкреслив особливе значення проведеної акції як спільної справи милосердя, що об’єднала велику кількість людей.

Завідувачка відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Л.К.Нікітенко розповіла про нинішній стан забезпечення процесу лікування, а також висловила конкретні пропозиції щодо придбання лікарських препаратів та спеціального високотехнологічного обладнання, що використовується у відділенні.

Лікарка відзначила особливе значення спільної молитви, а також пастирської опіки, яку забезпечує лікарняний священник.

Журналісти отримали відповіді на запитання до співорганізаторів акції.

Благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки» була започаткована у 2010 році та нині проведена водинадцяте. Досвід десяти попередніх років проведення акції засвідчив дієвість та ефективність концепції, яка передбачає зосередження зібраних коштів на надання безпосередньої медичної допомоги пацієнтам онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Оргкомітет акції висловив щиру вдячність усім, хто долучився до акції через пожертву та спільну молитву. Також слова вдячності адресовані усім співробітникам ЗМІ, які розмістили матеріали про акцію на своїх інформаційних ресурсах.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 162