Читання Апостола. Про перших дияконів і жінок-мироносиць – прот. Олександр Клименко (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ розпочинає публікувати новий цикл духовних роздумів протоієрея Олександра Клименка, присвячений тлумаченню на Апостольські читання церковного року. Цей випуск про Читання Апостола в Неділю 3-ю після Пасхи Христової, святих Жон-Мироносиць (Діян. 6: 1-7).

Про 7 першодияконів і 7 жон-мироносиць, про істинну місію священика і хибне уявлення багатьох про священнослужителя як «універсального солдата», а також про те, що благодать Духа Святого спочиває не тільки на церковнослужителях, а й на тих людях, які виконують соціальне й місіонерське служіння в Церкві. 

Розпочинаючи новий цикл бесід, о. Олександр зауважив, що «дуже часто вірянами сприймаються Апостольські читання як прелюдія, рідко на цю тему навіть виголошуються проповіді священнослужителями, хоча й Читання Апостола дуже часто пов’язане з Євангельскими читаннями». «А тому дуже важливо приділити Діянням святих апостолів увагу, щоб кожен із нас більше полюбив Святе Письмо, щоб кожен із нас полюбив перечитувати вірші на цих святих сторінках та шукати все нові й нові відзвуки у власному серці на ці давно записані тексти; щоб сьогоднішня Церква ширилася новими віруючими й не лише ширилась і збільшувалася віруючими кількісно, але й якісно; щоб кожен із нас зміг дати відповідь тим, хто поставить певну претензію нашій Церкві, зі слів Святого Апостола та Святого Євангелія», – зазначив зокрема клірик УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 389