Важливо бути переможцем у боротьбі з самим собою – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив під час проповіді в день пам’яті свт. Афанасія, Лубенського і Харківського Чудотворця, у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, свт. Афанасій Цареградський, мощі якого перебувають у Благовіщенському кафедральному соборі Харкова, зазнав у житті багато скорбот і труднощів. «Та силою Воскреслого Христа він все переміг», – відзначив владика.

«Ті, хто йому завдавав скорботи, смутку, вже пішли в небуття, про них забула історія, забуло серце людське. А святитель Афанасій і сьогодні перебуває з нами і своїми нетлінним мощами свідчить про те, що він зарахований до лику святих угодників Божих і стоїть перед Престолом Божим та молиться за нас», – зазначив Архіпастир.

Його Блаженство також зауважив, що цього ж дня виповнюється 100 років з дня народження митрополита Никодима (Руснака, 1921-2011 рр.), який був правлячим архієреєм Харківської єпархії УПЦ протягом останніх 22 років свого земного життя.

«Владика Никодим залишив добрий слід любові, терпіння, ревнощів про Бога і того служіння, яке повинен здійснювати священик або архієрей, що у Престолу Божого», – додав він.

Блаженніший владика закликав у своєму житті «наслідувати добрих благочестивих святих і благочестивих служителів Божих, які пройшли складний шлях, але ніщо в житті їх не зламало, і своїм життям вони показали, що дійсно Христос воскрес».

«Нехай Господь допомагає кожному з нас в його особистій боротьбі, тому що кожна людина має свої внутрішні проблеми і свої пристрасті, і свої немочі, і свої недоліки», – побажав він та підкреслив, що християнин відрізняється від усіх людей якраз тим, що бореться зі своїми пристрастями: «Деякі люди живуть гріхом. А християнин бореться проти особистого гріха».

«Бажаю, щоб Господь всім нам допомагав, аби ми в цій внутрішній боротьбі з самим собою були завжди переможцями. Якщо ми себе переможемо, переможемо свої пристрасті і пороки, то переможемо і все інше, що зустрічатиметься в нашому житті. Молитвами свт. Афанасія нехай Господь береже і благословляє святу землю Слобожанщини і весь український народ. Христос Воскрес!», – підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 428