Приймати важливі рішення так, щоб не образити ними Господа – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У своїй проповіді 16 травня 2021 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відзначив, що святі жони-мироносиці та прп. Феодосій Печерський показали нам, якою благочестивою може бути звичайна людина. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Передусім Предстоятель привітав усіх із Великоднем та зазначив, що після Воскресіння Христового люди «стали сильнішими й отримали силу, яка зробила їх здатними перемагати труднощі земного життя».

Його Блаженство зауважив, що заради Спасителя святі жони-мироносиці, подвиг яких ми сьогодні згадуємо, подолали людський страх і земні труднощі та зберігали вірність Господу до смерті. І саме вони, як додав владика, «перші почули, що Христос воскрес, розповіли про це апостолам, а апостоли сповістили всьому світу». 

За словами Архіпастиря, вірність Богові також засвідчив прп. Феодосій Печерський. А крім того, показав приклад, якою благочестивою може бути проста людина. 

«Прп. Феодосій служив тим інокам, які хворіли, які були немічні, поводив себе дуже просто. За його одежею, за його поведінкою люди не могли пізнати в ньому ігумена монастиря, – такий він був скромний», – відзначив Архипастир і додав, що це приклад того, яким має бути кожний християнин.

Як зауважив Блаженніший владика, християнин не має гордитися, звеличуватися над кимось, натомість має бути смиренним і всіх поважати.

«Тому що кожна людина є носієм образу Божого. Поважаючи людину, ми поважаємо образ Божий у людині. А через це поважаємо Того, Хто дав їй цей образ, тобто Бога», – додав він.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав, щоб у своєму житті ми завжди ставили Бога на перше місце та приймали так важливі життєві рішення, щоб вони не суперечили Господнім заповідям.

«Коли нам треба вирішити щось важливе в житті, то повинні поставити собі питання: «А чи цим я не ображу свого Творця?». Якщо це згідно з заповідями Божими, то ми повинні це робити. Якщо це суперечить Божим заповідям, то навіть коли нам будуть плескати в долоні, будуть хвалити, ми не повинні цього не робити. Якщо ми робимо гріх, то сьогодні нам поплескають в долоньки, а завтра голову знімуть із плеч. Треба шанувати Бога, Божі заповіді, тоді благодать Божа буде над нами, буде допомагати нам долати всі труднощі земного життя», – підсумував Предстоятель.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 878