Делегація УПЦ на чолі з митрополитом Варсонофієм зустрілися з ієрархами Сербської Церкви (+відео)

Триває офіційний візит митрополита Варсонофія, кліриків та вірян Вінницької єпархії до Сербської Православної Церкви.

З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 17 травня 2021 року розпочався офіційний візит митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, кліриків та вірян Вінницької єпархії до Сербської Православної Церкви. Цього ж дня архієрей, духовенство та віруючі зустрілася з єпископом Сремським Василієм, 18 травня делегацію прийняв єпископ Бачський Іриней. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на еparhia.vinnica.ua та eparhijabacka.info.

Паломництво розпочалось з вечірнього богослужіння у кафедральному соборі святителя Миколая Чудотворця міста Сремські Карловці (Сербія, Карловацька єпархія).

Митрополита Варсонофія та паломників зустрів єпископ Сремський Василій (Вадіч). Архієреї поклонились місцевим святиням та обмінялись подарунками.

Єпископ Сремський Василій очолював собор, на якому було обрано Патріарха Сербського Порфирія, ієрарх розповів про свою активну підтримку Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, з яким особисто знайомий.

Також відбулась зустріч із ректором духовної семінарії, яка діє при соборі, священиком Іоаном Мілановічем.

18 травня делегацією кліриків та вірян УПЦ на чолі з митрополитом Вінницьким Варсонофієм у залі церковного муніципалітету міста Новий Сад прийняв єпископ Новосадський і Бачський Іриней. Також у зустрічі взяли участь єпископ Мохацький Ісихій та духовенство єпархії.

Преосвященний владика Іриней привітав гостей з Української Православної Церкви та зазначив, що завдяки таким зустрічам підтверджується єдність у Бозі та Православній вірі, вказуючи на важливість плекання братських стосунків між двома православними народами.

Від імені віруючих українців митрополит Вінницький Варсонофій подякував владиці Іренею за його гостинність і особливу підтримку Української Православної Церкви.

Делегація відвідала кафедральний собор міста Новий Сад, монастир Святих Архангелів Михаїла й Гавриїла в Ковілі та обитель Воскресіння Христового у Качі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 687