«Діти, любіть один одного» – Предстоятель розповів про заповіт апостола Іоанна Богослова (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді в Успенському Зимненському монастирі наслідувати святого апостола й євангеліста Іоанна Богослова, якого християни не даремно називають «апостолом любові». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що Свята Церква вшановує сьогодні св. ап. Іоанна Богослова як апостола, як проповідника та як євангеліста, а віруючі називають його ще й «апостолом любові». Адже Іоанн Богослов написав одне з Євангелій, в якому навчає нас таємниці Божественної любові.

Як зауважив Блаженніший владика, апостол Іоанн Богослов був свідком проповіді і див Спасителя під час Його земного служіння. «А коли Господь вознісся на небо, то св. ап. Іоанн пішов із проповіддю про Христа розіп’ятого і воскреслого світом та приводив людей до Істини, Божого благословення, радості і миру», – додав він.

За словами Його Блаженства, в молоді роки Іоанн Богослов багатослівно проповідував Божественну любов, яка прихилила небо до землі і зробила нас дітьми Божими. «А коли апостол Іоанн став старий, немічний, то вже не міг багато говорити, його носили на руках до храму, а він промовляв тільки одні слова: “Діти, любіть один одного”, – продовжив думку владика. – У нього спитали, чому він повторює одні тільки ці слова. А апостол відповів: “Це заповідь Божа, бо Євангеліє Христове є вчення про святу любов”. Якщо ви будете любити один одного, то цього з вас буде достатньо».

Саме тому, як наголосив Архіпастир, ми повинні старатися бути подібними до апостола Іоанна Богослова та пам’ятати його слова про любов.

«Ми не можемо мати такої великої любові до Бога, як Іоанн Богослов, але маємо старатися любити один одного, прощати один одному, не робити зла один одному, не красти один в одного. Це вже буде маленька міра нашої любові до Бога і до ближнього. І Господь допоможе нам прожити гідне земне життя і бути гідними спасіння на небі», – підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 453