Представники єпархій УПЦ взяли участь у зустрічі асоціації медичних капеланів Західного регіону

19 травня 2021 року голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я і пастирської опіки митрополит Львівський і Галицький Філарет та представники єпархій УПЦ взяли участь у зустрічі відокремленого підрозділу асоціації медичних капеланів Західного регіону. Метою асоціації є напрацювання спільних поглядів та проектів у сфері душпастирства охорони здоров’я в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Львівської єпархії.

Митрополит Львівський і Галицький Філарет, голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки, звернувся до зібрання з промовою, в якій привітав всіх учасників та розповів про напрямок діяльності асоціації медичних капеланів. Після промови учасники зборів, які брали участь у нараді особисто та через платформу Zооm, мали можливість представитись.

Від Української Православної Церкви в цій нараді взяли участь:
від Львівської єпархії – протоієрей Олександр Іванченко, секретар єпархіального управління, протоієрей Михаїл Миньо;
від Волинської єпархії – протоієрей Ігор Савієвський, протоієрей Віктор Панасюк;
від Рівненської єпархії – протоієрей Олег Кочубей;
від Івано-Франківської – ієродиякон Олексій (Мухаметдінов).

На зустрічі капелани ділились думками щодо діяльності Західного Підрозділу асоціації. Одним із головних завдань організації є напрацювання спільної етично-моральної позиції у сфері трансплантології. Сьогодні цей напрям медицини активно розвивається в Україні. Зокрема в жовтні цього року заплановано провести міжконфесійну конференцію на тему морально-етичних сторін трансплантації.

Також вирішено, що представники асоціації зустрічатимуться щомісяця у форматі Zoom, щоб обговорювати актуальні питання з ґалузі медичного капеланства та ділитися особистим досвідом.

Митрополит Філарет наголосив, що в роботі асоціації необхідно приділяти особливу увагу питанню можливості перебування священнослужителів всіх конфесій у всіх медичних закладах на рівних умовах.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 144