У день пам’яті апостола Іоанна Богослова Предстоятель звершив святкові богослужіння у Зимненському монастирі (+відео)

21 травня 2021 року, у день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському Святогірському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Стефана (Бандура) та сестри Зимненської обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

На сугубій єктенії піднесли особливі прохання про припинення епідемії коронавірусу, про зцілення хворих та лікарів.

Завершивши Божественну літургію Предстоятель очолив чин закладення пам’ятної капсули в алтарну стіну нового храму в честь святителя Миколая Чудотворця. Новий храм будують для потреб регентського відділення Володимир-Волинського духовного училища, яке діє при монастирі.

Святогірський Успенський Зимненський ставропігійний монастир на Волині – одна з найдавніших чернечих обителей в Україні. Перша письмова згадка про монастир датується XI століттям. В обителі зберігається Зимненська чудотворна ікона Богородиці, яка належала святому рівноапостольному князю Володимиру Великому.

Нагадаємо, Предстоятель очолив святкове богослужіння з нагоди дня пам’яті преподобного Феодосія Печерського та жон-мироносиць.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1116