У Дніпропетровській єпархії митрополит Іриней освятив новий храм УПЦ

20 травня 2021 року митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з архіпастирським візитом відвідав село Новоіванівське Павлоградського району Дніпропетровської області, де звершив чин Великого освячення Свято-Троїцького храму та Божественну літургію в новоосвяченому храмі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

За Літургією правлячому архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Ничипорук, благочинний Юр’ївського церковного округу протоієрей Іоанн Мороз, благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Павло Бурлай і духовенство єпархії.

Також за богослужінням молилися директор фермерського господарства «МЮД» Леонід Васильович Гудожник, співробітники ФГ «МЮД», благодійники та меценати, завдяки яким храм був побудований, учні загальноосвітньої школи, місцеві жителі і парафіяни.

На малому вході за ревне служіння Святій Церкві і пастирське духовне наставництво митрополит Іриней з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви нагородив настоятеля храму преподобного Василія Сповідника і клірика Свято-Троїцького храму в с. Новоіванівське протоієрея Анастасія Струкова правом носіння хреста з прикрасами.

Після закінчення Літургії митрополит Іриней звернувся до присутніх з вітальним словом.

Також за заслуги перед Українською Православною Церквою, а також на знак подяки за працю і піклування про будівництво храму архіпастир вручив благодійникам церковні нагороди і Грамоти Предстоятеля УПЦ, якими вони були удостоєні від священноначалія. У відзначення історичної події митрополит Іриней вручив парафії архієрейську грамоту.

Зі словом подяки на адресу архієрея і священнослужителів виступили директор ФГ «МЮД» Леонід Гудожник і глава Новоіванівського сільради Олег Калинич та оголосили про присвоєння митрополиту Іринею звання «Почесний житель с. Новоіванівське», вручивши відповідний документ і нагрудний знак. Такого ж звання посмертно був удостоєний і секретар єпархії протоієрей Валентин Цешковський, який стояв біля витоків створення храму. Посвідчення і знак вручили його матінці Олені Цешковській.

На завершення свята митрополит Іриней дав усім присутнім святительське благословення.

Чин закладки святих мощей в основу майбутньої церкви митрополит Іриней звершив 14 червня 2016 року. У листопаді 2018 року на храм були поставлені куполи і хрести. Храм збудовано стараннями і за особисті кошти директора і працівників фермерського господарства «МЮД».

Просмотров: 324