Читання Апостола. Навіщо молитись один за одного? – прот. Олександр Клименко (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ продовжує публікувати новий цикл духовних роздумів протоієрея Олександра Клименка, присвячений тлумаченню на Апостольські читання церковного року. Цей випуск про Читання Апостола в Неділю 4-ю після Пасхи Христової, про розслабленого (Діян. 9: 32-42).

Про те, що без молитви ми втрачаємо підґрунтя під ногами, що найбільша успішність християнина – досягти успіху у спілкуванні з Богом і в молитовному єднанні з усіма іншими віруючими. А також про те, що ми молимося один за одного, бо віримо в силу молитви і знаємо, що Бог завжди являтиме нам Себе у Своїй милості.

Розпочинаючи цей випуск, о. Олександр зауважив, що ми завжди почуваємося спокійнішими, коли за нас хтось помолиться. Нам дуже потрібна підтримка. «Лише той, хто є дуже неуважним до душевних станів, стверджує, що ця молитва не потрібна. Але насправді кожен спокійніше почувається, коли знає, що там, за дверима, де він складає іспит, або де над ним занесено ніж хірурга, або де в його дружини починаються пологи, підноситься молитва, ба навіть у храмі чи вдома хтось молиться, хтось дбає про нього молитовно саме цієї хвилини», – зазначив священик та відзначив, що це Апостольське читання (Діян. 9: 32-42) є докором усім тим, хто звинувачує нас, буцімто ми не можемо молитися до святих: «Я звертаюся до тих, хто відійшов, та яких люди називають мертвими, але вони є живими перед Господом, святими людьми… Я молюся і прошу перед ними підтримати мене, їхнього нащадка. Кожен із нас звертається до тих, хто може бути його підтримкою. Навіть футболістам, як відомо, грати важко на порожньому полі, …вони чекають, щоб їх підтримували люди, щоб після кожного їх вдалого чи невдалого пасу, забитого не не забитого голу була певна реакція. Ми також постійно просимо в наших близьких: реагуйте на наше життя, щоб я не був порожнім місцем у вашому серці… Нам дуже важливо, щоб життя було цінне, звісно, перед очима Господа, але в тому числі, щоб воно цінувалося в очах тих, хто поруч із нами. Ми молимося один за одного, тому що віримо у силу молитви, тому що знаємо зі сторінок Святого Письма і житій святих: Бог завжди буде являти Себе у Своїй милості».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 464