Предстоятель звершив Божественну літургію та освятив пам’ятник апостолу Андрію Первозванному у Почаївській Лаврі (+відео)

Під час архіпастирського візиту у західні єпархії Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Почаївську Лавру.

22 травня 2021 року, у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

На малому вході Блаженніший владика відзначив духовенство Лаври богослужбовими нагородами.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після Божественної літургії священнослужителі та віряни на чолі з Предстоятелем пройшли хресним ходом до пам’ятника святому апостолу Андрію Первозванному.

Блаженніший владика освятив пам’ятник апостолу Андрію та вручив церковні нагороди благодійникам, які доклали зусиль для спорудження монументу. Після відпусту Предстоятель привітав паству зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію та всенічне бдіння у Зимненському жіночому монастирі.

Просмотров: 2567