Митрополит Амвросій возвів у сан ігумені новообрану настоятельку Свято-Успенського Єлецького монастиря (відео)

23 травня 2021 року, в Неділю 4-у після Пасхи, про розслабленого, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій возвів монахиню Марію (Макієнко) у сан ігумені Свято-Успенського Єлецького жіночого монастиря Чернігівської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Чин возведення у сан ігумені відбувся на малому вході за Божественною літургією в Успенському Єлецькому монастирі.

Рішення про затвердження монахині  настоятелькою Свято-Успенського Єлецького монастиря Чернігівської єпархії ухвалив Священний Синод УПЦ 12 травня 2021 року.

Ігуменя Марія (Макієнко) — з глибоко релігійної православної родини. Її дідусь — ігумен Мойсей (Галушко) — був сподвижником і співмолитовником прп. Лаврентія Чернігівського, ніс послух у Глинській пустині. У 1930-і роки він за віру Христову понад 10 років відбув у сталінських концтаборах. У роки гонінь на віру служив таємно по домівках. Двоюрідна бабуся монахиня Євфрасія була духовною донькою прп. Лаврентія, за його благословенням стала черницею. Батько матушки Марії наприкінці життя прийняв схиму у Свято-Пантелеймонівському руському монастирі на Афоні і там же відійшов до Господа. Мама матінки теж наприкінці життя прийняла схиму з ім’ям Марія. Брат — ієромонах Макарій (Макієнко), духівник і антіпросоп Пантелеймонівського монастиря на Афоні. Сестра м. Марії — монахиня Катерина.

З 1975 року Марія несла послух послушниці в монастирі, з 1987 року — інокині. У черниці матінка Марія була пострижена афонськими отцями 1996 року з благословення ігумена Афонського Пантелеймонівського монастиря Ієремії на кораблі поблизу берега Святої Гори Афон.

Нагадаємо, 16 травня 2021 року митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій возвів монахиню Димитрію (Голюк) у сан ігумені Свято-Богоявленського жіночого монастиря у Кременеці.

Священний Синод УПЦ також затвердив настоятеля, намісника та настоятельок для таких монастирів: Свято-Миколаївського чоловічого монастиря Могилів-Подільської єпархії; Космо-Даміанівського чоловічого монастиря Сімферопольської єпархії; жіночого монастиря на честь святої великомучениці Варвари Білоцерківської єпархії.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1500