Хто завжди молиться, той зберігатиме вірність Богу і в часи гонінь – Блаженніший Митрополит Онуфрій

Ще більш старанно людина має зберігати вірність Богові, коли її спіткали життєві труднощі.

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив під час проповіді у Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розкриваючи зміст Євангельської історії про зцілення розслабленого (Ін. 5: 1-15), Предстоятель зазначив, що вона «нагадує про ті милості, які Господь приніс нам на землю Своїм Воскресінням».

Проте, як зауважив Його Блаженство, часто люди, які начебто люблять Бога, відвідують богослужіння, під час гонінь за віру відвертаються від Бога і забувають про Його милості й щедроти.

«Блаженна та людина, яка зберігає вірність Богу і коли їй добре, і коли їй недобре. Ще більш старанно людина має зберігати вірність Богові, коли нас відвідують складнощі життя», – наголосив він.

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, ми повинні про це пам’ятати та старатися бути вдячними Богу й завжди молитись: і під час богослужінь, і вдома, і на роботі, і дорогою.

«Та людина, яка постійно молиться Богові й дякує за все, може зберігати вірність Йому, навіть коли переживає труднощі і потрясіння», – зауважив Архіпастир та пояснив: «Тому що молитва має підноситися нами завжди: і в скорботні дні, і в радісні дні, і в щасті, і в горі. Завжди молитва має лунати. Якщо навіть ми перебуваємо в нещасті, то сильна молитва допоможе нам все здолати».

Насамкінець Блаженніший владика побажав бути завжди з Богом. «І тоді, коли на нас сиплеться радість, щось добре, і тоді, коли нас спіткали труднощі, спокуси. Це все для нашого спасіння, для загартування нашої любові до Бога, для того, щоб ми зберігали вірність Богові до кінця свого життя. Ось тоді буде Боже благословення над нами», – підсумував Предстоятель.

Фото Чернівецько-Буковинської єпархії

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1394