Архієпископ Нафанаїл освятив іконостас храму в с. Скобелка на Волині, який побудували за рік замість захопленого “ПЦУ”

22 травня 2021 року, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Барі, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив іконостас Миколаївського храму у селі Скобелка Горохівського району Волинської області. Тут церкву побудували та оздобили замість захопленої представниками «ПЦУ» за рік. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель храму протоієрей Назарій Філіпович та гості у священному сані.

Перед початком Літургії керуючий Волинською єпархією звершив чин освячення нового іконостасу.

На Малому вході керуючий єпархією, з благословіння Предстоятеля УПЦ, відзначив настоятеля храму високою церковною нагородою – правом носіння митри за богослужінням.

На завершення Архіпастир звернувся до присутніх зі словом проповіді, у якому закликав звертатись з молитвою до святителя Миколая, а також привітав всіх присутніх зі святом та висловив слова подяки вірянам за їх ревне сповідування Христової віри.

Своєю чергою настоятель храму протоієрей Назарій щиро подякував Архіпастирю, собору духовенства, прихожанам та гостям престольного свята за спільну молитву й побажав, щоб милосердний Господь молитвою святого оберігав усю повноту Православної Церкви, даруючи захист від спокус та зцілення від тілесної й духовної немочі.

Нагадаємо, єпископ Афанасій освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у Миколаївській парафії села Скобелка 27 жовтня 2020 року. «Після того, як представники “ПЦУ” захопили церкву, з часом вони позбавили нас і церковного будинку, який став місцем для молитви.  Увесь цей час ми звершували богослужіння в будинках парафіян. А в липні цього року почали будувати новий храм», — розповів настоятель протоієрей Назарій Філіпович у жовтні минулого року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 414